Programa de treball i formació de joves tutelats i extutelats

Aquesta setmana ha començat a treballar l’Adil com a reforç de brigada gràcies a un programa de Formació i Treball. Aquest jove treballarà a jornada complerta durant un any fent tasques de brigada en el nostre municipi durant un any.

L’objectiu principal d’aquest programa és proporcionar a les persones beneficiàries experiències professionals, per tal de facilitar les transicions posteriors al mercat de treball ordinari. Aquesta transició és de rellevant importància per a les persones joves tutelades i, especialment, les extutelades per l’Administració, ja que un cop tenen la majoria d’edat han d’emancipar-se ràpidament.

Per acompanyar-les en aquest procés, el programa ofereix un contracte de 12 mesos a jornada completa, amb una formació de 60 hores de competències digitals bàsiques, 10 hores de manipulació d’aliments i 30 hores de conducció d’elevadors elèctrics. Les principals tasques que duran a terme les persones participants aniran destinades a fer treballs de neteja i manteniment de la via pública i d’instal·lacions i equipaments municipals, així com obres i serveis en benefici del municipi i la ciutadania.